Vučić:  Ostajem posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore

Đukanović primio čestitke najviših zvaničnika povodom 13. jula

Vučić: Ostajem posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je čestitke najviših zvaničnika povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je narodu Crne Gore čestitao državni praznik.

"Ovo su izazovna vremena u kojima je međunarodna saradnja potrebnija nego ikad. Čitav svijet je na dobitku kada se „Mi, Narodi” (”We the Peoples”) udružimo za dobrobit mira, održivog razvoja i ljudskih prava. Dok obilježavate ovaj dan računam na aktivno učešće Vaše zemlje u jačanju Ujedinjenih nacija i unaprjeđenju naših napora za bolju budućnost za sve. Molim Vas, Ekselencijo, da primite izraze mog najvišeg uvažavanja“, naveo je u čestitki Gutereš.

Predsjednik Kine Si Đinping uz srdačne čestitke Predsjedniku lično i crnogorskom narodu kazao je da se ovih godina dosljedno učvršćuje političko međusobno povjerenje između Kine i Crne Gore te istakao da saradnja u raznim oblastima dobija plodonosne rezultate.

"Visoko cijenim razvoj kinesko-crnogorskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, promovišem kinesko-crnogorske odnose da dosljedno dostignu veći stepen, i da donesu benefit za nase zemlje i narode.Želim Vašoj zemlji prosperitet, Vašem narodu sreću i zdravlje“, naveo je Đinping.

Povodom Dana državnosti Crne Gore predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uz izraze uvažavanja i želje za napredak države poručio je da ostaje posvećen razvoju dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore, kao i politici mira i stabilnosti u regionu.

"Zato očekujem da, u narednom periodu, zajedničkim naporima, uz međusobno uvažavanje, intenziviramo dijalog o pitanjima od obostranog interesa i podstaknemo saradnju, posebno ekonomsku, kao i infrastrukturno povezivanje“, poručio je Vučić.

Uz najiskrenije čestitke Predsjedniku i crnogorskom narodu povodom nacionalnog praznika, predsjednik Azarbejdžan Ilham Alijev navodi da vjeruje da će se prijateljski odnosi i saradnja od uzajamnog interesa između Azerbejdžana i Crne Gore i ubuduće razvijati i proširivati u skladu sa interesima naših naroda. 

Čestitke povodom 13. jula - Dana državnosti uputili su i, kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, predsjednica Republike Slovačke Suzana Čaputova, predsjednik Mađarske Ader Janoš, predsjednik Švajcarske Ueli Maurer, predsjednik Alžira Adbelkader Bensalah, predsjednik Grčke Prokopios Pavlopoulos, kralj Jordana Abdulah II, predsjednik Irske Majkl D. Higins, predsjednik Predsjedništva Vrhovne Narodne Skupštine Sjeverne Koreje Če Riong He, predsjednik Republike Češke Miloš Zeman.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.