Andrijevica: Opljačkali srednju i osnovnu školu, ukrali i novac koji su đaci skupljali za matursko veče
ilustracija

Policija rasvijetlila na desetine krađa

Andrijevica: Opljačkali srednju i osnovnu školu, ukrali i novac koji su đaci skupljali za matursko veče

Crnogorska policija rasvijetlila je na desetine krađa počinjenih u više crnogorskih gradova.

Službenici Uprave policije su, na teritorijama Podgorice, Pljevalja, Cetinja, Budve i Andrijevice, preduzimajući i mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili 23 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Službenici Centra bezbjednosti Berane su rasvijetlili tešku krađu počinjenu na štetu JU Srednje mješovite škole i OŠ „Bajo Jojić“ u Andrijevici i tom prilikom identifikovali dva lica stara 18 godina iz Andrijevice, protiv kojih su podnijeli krivičnu prijavu. 

"Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su iz prostorija škole otuđili sat, lap top, projektor, tv i novac u iznosu od 1.000 eura, a koji su đaci skupljali i koji je bio namijenjen za matursko veče. Otuđeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni vlasnniku dok su novac osumnjičena lica u međuvremenu potrošila", saopšteno je iz UP.  

Službenici beranske policije su rasvijetlili i krivično djelo krađa kojom prilikom su podnijeli krivičnu prijavu protiv lica starosti 55 godina iz Andrijevice. 

On je, kako se sumnja, iz dvorišta jedne kuće otuđio vozilo koje nije bilo zaključano. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku - kazali su iz UP.

Kako je saopštula Uprava policije, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili ukupno 15 krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu i za ta djela procesuirali 16 lica starosti od 15 do 37 godina, osumnjičenih da su ih počinila.

"Od ovih 16 lica sedam je lišeno slobode dok je protiv devet policija podnijela krivične prijave nadležnim tužiocima u redovnom postupku. Službenici podgoričke policije su rasvijetlili četiri KD teška krađa, pet KD krađa, tri KD teška krađa u produženom trajanju, KD razbojništvo, KD prikrivianje i KD falsifikovanje novca. Osumnjičena lica su vršenjem ovih krivičnih djela otuđivala automobile, torbe i novčanike sa ličnim stvarima i novcem, telefone, obuću, kancelarijski pribor i druge predmete. Krivično djelo falsifikovanje isprave osumnjičeni je počinio na način što je, kako se sumnja, upravljao vozilom na kojem su se nalazile registarske oznake drugog vozila.", stoji u policijskom saopštenju.

Cetinjska policija je rasvijetlila tešku krađu počinjenu krajem juna na štetu perionice automobila i tom prilikom protiv dva maloljetna lica podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku.

"Oni su, sumnja se, upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage iz dva aparata koji služe za pranje autobomobila otuđili oko 200 eura i pričinili materijalnu štetu u iznosu oko 1.500 eura.", navode iz UP.

 

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su uhapsili 27-godišnjaka iz Pljevalja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu jedne ženske osobe.

On je, kako policija sumnja, upotrebom fizičke snage oteo od oštećene torbu i otuđio novčanik u kojem se nalazio novac.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.