Odabran izvođač radova na novom Domu starih u Nikšiću
Prikaz Doma

Odabran izvođač radova na novom Domu starih u Nikšiću

Uprava javnih radova donijela je danas odluku o dodjeli ugovora, prema kojoj će prvu fazu Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću graditi nikšićki konzorcijum LD Gradnja, Arhiboks, Ramel i Ening.

Prvom fazom, čija je ugovorena vrijednost više od 2,77 miliona eura, predviđena je adaptacija dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa. Rok za završetak radova je 16 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a projekat se realizuje u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave javnih prihoda.

Uprava javnih radova nedavno je takođe objavila poziv za podnošenje ponuda za izgradnju druge faze Doma za strare osobe u Nikšiću, koji traje do 30. jula. Taj dio radova finansiraće Vlada Crne Gore kroz kapitalni budžet, a procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura.

Završetkom obje faze, Nikšić će, ističu iz Uprave, dobiti funkcionalan prostor za boravak ukupno 208 starih i odraslih osoba sa invaliditetom.

"Projekat predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na poboljšanju kvaliteta života najstarije populacije. U tom cilju, Dom starih je prošle godine počeo sa radom u Pljevljima, a sredinom naredne godine očekuje se završetak radova u na objektu Podgorici, u vrijednosti blizu devet miliona eura.", kaže se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.