Pretresi u NK: Oduzeto oružje, municija i minsko – eksplozivna sredstva
Ilustracija

Pretresi u NK: Oduzeto oružje, municija i minsko – eksplozivna sredstva

Nikšićka policija je preduzimajući kontiuirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresima pronašla i oduzela više komada oružja, municija i minsko – eksplozivna sredstva i djelove od oružja u ilegalnom posjedu.

Policijski službenici CB Nikšić su, preduzimajući aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, kontrolisali vozilo „Citroen C5“ kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice V.B. (37) iz Nikšića, dok su se u vozilu nalazila još dva lica.

"Sa unutrašnje strane u prednjim desnim vratima pronađen je pištolj „Glock“ sa okvirom u kojem se nalazilo 16 komada municije kao i još jedan okvir sa 12 metaka istog kalibra, dok je na podu ispred sjedišta suvozača pronađena metalna cijev dužine 50 cm a iza suvozačevog sjedišta je pronađena i sjekira. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću. Shodno izjašnjenju tužioca, protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Nadalje, službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu prethodno pribavljene narebe sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Ć. (69) iz Nikšića kojom prilikom su pronašli i oduzeli: lovački karabin M-48, lovačku pušku marke „Hamerles“ cal. 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra, električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja.

Takođe, postupajući po operativnim informacijama i shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu policijski službenici su izvršili i pretres prostorija koje koristi B.Z. (43) iz Nikšića.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: 35 usporivača  za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac", saopšteno je.

Oružje, municija i drugi predmeti biće predmet vještačenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.