Bankarska prevara: Uhapšen Rus po potjernici Interpol Moskva
Ilustracija

U Kotoru realizovana ciljana međunarodna potraga

Bankarska prevara: Uhapšen Rus po potjernici Interpol Moskva

Sužbenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor sproveli međunarodnu ciljanu potragu i lišili slobode A.P. (34) iz Ruske Federacije koji se potraživao po potjernici NCB Interpol Moskva.

Kako je saopšteno iz Uprave policije zajedničkim operativnim i taktičkim aktivnostima službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju i OB Kotor lice A.P. je locirano i lišeno slobode na teritoriji Opštine Kotor.

"A.P. se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Moskva radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv ovog lica vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela prevara i bankarska finansijska prevara u Ruskoj Federaciji", dodaje se u saopštenju.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici je za A.P. odredio ekstradicioni pritvor.

Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja ovog lica Ruskoj Federaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.