Radnik Luke Kotor nasrnuo na inspektore Ministarstva saobraćaja
Luka Kotor

Radnik Luke Kotor nasrnuo na inspektore Ministarstva saobraćaja

U Luci Kotor u srijedu oko podne došlo je do incidenta u kome su se prvo verbalno, a onda i fizički sukobili inspektor sigurnosti plovidbe Željko Lompar i mlađi inspektori Ivan Vučeković i Đuro Kapetnović sa jedne, odnosno radnik kompanije Luka Kotor AD Davor Krivokapić sa druge strane.

U inspekciji koja je podređena Ministarstvu pomorstva i saobraćaja (MSP), nezvanično tvrde da je njihove pripadnike radnik Luke Kotor navodno ometao prilikom pokušaja vršenja inspekcijsklog nadzora nad jednim od plovila koje je uplovilo u Kotor, te da je prvo verbalno, a potom i fizički Krivokapić nasrnuo na inspektore. Navodno, on je bio u pripitom, stanju, a sve se odigralo ispred očiju brojnih svjedoka- posebno turista i putnika brodova kojih je ovih dana kotorska luka puna. Do incidenta je došlo na mjestui koje je pokriveno video nadzorom, pa će u daljem postupku istrage koju je pokrenula policija i tužilaštvo, biti izuzetio i snimci sa nadzornih kamera.

Lompar i njegove kolege podnijeli su prijavu policiji a ona je osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru procesuirala prijavu protiv Krivokapića koji se sumnjiči za napad na službeno lice i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Iz MSP su potvrdili da je došlo do incidenta i da je u toku postupanje nadležnih organa ovim povodom.

„MSP je u redovnoj proceduri upoznato sa spornim događajem i regovaćemo prema kompaniji Luka Kotor AD, tražeći službeno objašnjenje za ovakvo ponašanje jednog njihovog radnika prema našim službenicima. Vjerujemo ipak da je u pitanju izlovani incident koji ne priliči nijednoj instutuciji ili preduzeću koje se bavi turističkom djelatnošću, pogotovo što daje neprimjerenu sliku posjetiocima naše države koji u nju dolaze preko Luke Kotor.“- naveli su iz resora ministra Osmana Nurkovića (BS) u izjavi dostavljenoj „Vijestima“ .

Iz MSP su poručili da je napad na njihove inspektore procesuiran i da oni neće dozvoliti atake na svoja službena lica i njihovo spriječavanje u obavljanju inspekcijslog nadzora.

Iz menadžmernta Luke Kotor AD su kazali da je u srijedu inspektor Lompar zatražio i dobio hitan sastanak sa njima.

„Na sastanku nas je inspektor Lompar informisao da se neposredno prije sastanka desio „incident“ između inspekcije i jednog lica zaposlenog u Luci Kotor AD. Menadžment je na sastanku sa inspektorima zaprimio sve informacije o njihovom viđenju tog dogadjaja, zatražio dodatne informacije o tome da li je u predmetnom „incidentu“ učestvovao ijedan drugi zaposleni u Luci, i dobili smo odgovor da su ostali zaposleni postupali profesionalno i odgovorno i da su  učestvovali samo na nivou rješavanja nastalog problema i uspostavljanja profesionalne i korektne komunikacije. Sa navedenog sastanka sačinjena je službena zabilješka koju prati i audio snimak, sačinjen uz saglasnost učesnika sastanka. Menadžment Luke Kotor je preporučio inspektorima, ukoliko su tačni njihovi navodi o „incidentu“, da pokrenu pred nadležnim državnim organima postupak za utvrđivanje činjenica i odgovornosti za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, kako bi nadležni organi bili u mogućnosti da utvrde sve činjenice, prikupe sve dokaze, na osnovu toga meritorno odluče o konkretnom događaju.“- saopšteno je iz poslovodstva te državne kompanije.

Menadžent Luke je obavjestio inspektore da će odmah sprovesti postupak predviđen zakonom i  internim aktima Luke Kotor- zatražiti izjašnjenje zaposlenog, kako bi utvrdili činjenično stanje i ispitali osnovanost pokretanja disciplinskog postupka protiv tog zaposlenog.

 

Boka News

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.