12. septembra suđenje monahu zbog nesreće na Skadarskom jezeru
Goran Kimpanov

Predmet dodijeljen sudiji Višeg suda u Podgorici

12. septembra suđenje monahu zbog nesreće na Skadarskom jezeru

Suđenje monahu Goranu Kimpanovu, kojeg terete da je početkom februara izazvao saobraćajnu nesreću na Skadarskom jezeru kada su stradale četiri osobe, zakazano je za 12. septembar. Predmet je dodijeljen sudiji Višeg suda u Podgorici Predragu Tabašu.

Usljed naleta vjetra, limena barka kojom je Kimpanov upravljao prevrnula se i tom prilikom utopili su se bračni par Ratko i Jana Kumburović, njihova kćerka Nina i Darko Vujošević, koji je pokušao da spasi tročlanu porodicu.

Prilikom kontrole optužnice, branilac Kimpanova, advokat Jugoslav Krpović nije sporio činjenice da je njegov branjenik bez dozvole upravljao limenom barkom, ali je osporio stav tužilaštva da je krivično djelo počinio umišljajno.

Trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko i njihova dvanaestodišnja kćerka utopili su se, a talasi su u smrt odnijeli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića, koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske vraćali ka obali, a prevozio ih je monah Kimpanov.

Na saslušanju kod tužioca izjavio je da nije znao da nailazi oluja, te da mu nije bila namjera da ugrozi bilo čiji život. Kazao je i da mu je neizmjerno žao zbog tragedije koja se dogodila, posebno zbog činjenice što se radi o njegovim prijateljima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.