Poslanički klub DPS: Do kraja jula biće spremna rješenja za izborne zakone
DPS

Rad na izbornim zakonima se odvija kontinuirano i efikasno

Poslanički klub DPS: Do kraja jula biće spremna rješenja za izborne zakone

Povodom raznih spekulacija koje se plasiraju ovih dana u javnosti o radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, uprkos bojkotu Parlamenta od strane opozicije, rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstvo se odvijao kontinuirano i efikasno, saopšteno je iz Poslaničkog kluba DPS-a.

"Kao rezultat tog rada, do kraja jula mjeseca ćemo imati spremna sva rješenja za izborne zakone koja neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će ono što smo do sada uradili, poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor i nastavka dijaloga o izbornom i drugom zakonodavstvu", navodi se u saopštenju.

Okolnost da su kako dodaju iz Poslaničkog kluba DPS-a uvažili sve preporuke međunarodnih organizacija, civilnog sektora i akademske zajednice povodom izbornih zakona, treba da raduje sve u Crnoj Gori.

"Međutim, ne čudi zlurado i neistinito negiranje aktivnosti u Skupštini povodom izbornih zakona jer je to nastavak opozicione opstrukcije. Ipak, spremni smo na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja", poručuju iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.