Mačka proslavila 18. rođendan, torta, haljina, pokloni...
Foto:Anadolija

Mačka proslavila 18. rođendan, torta, haljina, pokloni...

Kućni ljubimci u životima svojih vlasnika igraju veoma važnu ulogu, pa je u posljednje vrijeme sve izraženiji trend organizovanja proslava za ljubimce. Tako je i Sena Oner (29) iz Denizlija u Turskoj organizovala zabavu za svoju mačku koju je udomila prije 18 godina.

Oner, savjetnica za odnose s javnošću, prije 18 godina na ulici je vidjela povrijeđeno mače kojem je odlučila pomoći i udomiti ga.

Prijateljstvo između nje i mačke Jale iz dana u dan bilo je sve snažnije, a Oner je odlučila i organizovati rođendansku zabavu.

U organizaciji su joj pomogle i prijateljice s kojima je ukrasila kuću, a mačku je odjenula u posebno krojenu odjeću. Fotografije s rođendanske zabave sačuvane su u albumu, a ”slavljenica“ je dobila i prigodne poklone.

Untitled

Foto:Anadolija

Oner je za medije kazala kako je mačka član porodice.

“Kada sam je pronašla, bila je tek okoćeno mače. Ni oči joj nisu bile otvorene. Jedna šapa joj je bila slomljena. Sada slavimo 18. rođendan. Volimo je. Svi u porodici je veoma vole”, rekla je Oner.

Dodala je kako će hranu za mačke koju su dobili na poklone podijeliti napuštenim životinjama na ulici.

”Mačka ne razumije šta se dešavalo, a naš je cilj bio okupiti se i zabaviti se“, rekla je Oner.

Kazala je kako su i gosti bili zadovoljni i da je ovo bilo novo iskustvo za njih.

Anadolija/Radio Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.