Akcija
ilustracija

Podgorica i Nikšić

Akcija "Tobacco": Uhapšeno osam lica, zaplijenjeni heroin i kokain

Crnogorska policija je danas pretresima stanova i drugih prostorija na 11 lokacija pronašla i oduzela oko 2,4 kilograma opojne droge heroin, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata. Danas je uhapešeno osam lica osumnjičenih da su se duži vremenskli period bavila tzv. uličnom prodajom opojnih droga, dok se za jednim osumnjičenim licem intenzivno traga.

Sužbenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektorom specijalne policije, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju naziva „Tobacco“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Podgorice, saopštila je Uprava policije.

"Policija je danas lišila slobode S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38), sva lica iz Podgorice i D.Lj. (39) i M.R. (27) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija intenzivno traga za I.V. (37) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela.", kaže se u saopštenju.

Tokom višemjesečne akcije „Tobacco“ policijski službenici su, kako se navodi,uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga.

Takođe, protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80 grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata, podsjetili su iz policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.Sva lica će biti uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja- zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.