Protest Sačuvajmo Sinjajevinu u petak
Foto: Sačuvajno Sinjajevinu

Protiv vojnog poligona

Protest Sačuvajmo Sinjajevinu u petak

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizovaće u petak protest na Savinim vodama, sa kojeg će od Ministarstva odbrane tražiti da odustane od namjere da na toj planini uspostavi vojni poligon.

Iz Građanske inicijative su kazali da će protest biti organizovan pod sloganom ”Sačuvajmo Sinjajevinu” i da će zatražiti da se uz adekvatnu argumentaciju Sinjajevina proglasi regionalnim parkom prirode u skladu sa elaboratom Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

„Na protestu će biti organizovano potpisivanje peticije kojom se traži proglašavanje Sinjajevine zaštićenim područjem i odustajanje od namjera da se na teritoriji te planine uspostavi vojni poligon“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, tražiće da se Sinjajevina ostavi na korišćenje stočarima, da ima afirmaciju turističke destinacije i da da podršku razvoju te planine kao poljoprivrednog dobra.

"Peticijom će zahtijevati i brendiranje poljoprivrednih proizvoda sa Sinjajevine, zaštite kulturnog nasleđa, tradicije i arheoloških nalazišta na toj planini i inforimisanje građana o pravu na zdravu životnu sredinu", dodali su iz Građanske inicijative.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.