Hrvatska: Preminula četvorogodišnja djevojčica koju su roditelji ostavili u automobilu na suncu
ilustracija

Dva sata bila u pretoplom automobilu

Hrvatska: Preminula četvorogodišnja djevojčica koju su roditelji ostavili u automobilu na suncu

Umrla je četvorogodišnja djevojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu, pišu hrvatski mediji.

Kako saznaje IstraIN, pozivajući se na povjerljive izvore, djevojčica je podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidratacije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Iz policije su za IstraIN rekli da više nisu nadležni za davanje informacija te su uputili na Državno tužilaštvo u Puli, gdje do objavljivanja članka nisu bili dostupni kao ni Služba za odnose s javnošću KBC-a Rijeka, u koji je djevojčica bila smještena.

Podsjetimo, u Rovinjskom Selu u četvrtak 4. jula u poslepodnevnim satima otac je djevojčicu ostavio u vrelom automobilu kako je ne bi budio a da pritom nije upalio klimu u autu. Uz to je zatvorio je sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta.

Kako pričaju mještani Rovinjskog Sela, djevojčicu su, u besvjesnom stanju, nakon dva sata pronašli radnici u automobilu nakon čega je pozvana Hitna pomoć.

Dva sata bila u pretoplom automobilu

Četvorogodišnja djevojčica u četvrtak je ostavljena u Rovinjskom Selu u pregrijanom automobilu više od dva sata na visokim temperaturama zbog čega joj je pozlilo te je hitno najprije prevezena u pulsku Opštu bolnicu, a potom je prebačena u riječku.

"Policija će nadležnom Državnom tužilaštvu dostaviti kaznenu prijavu po redovnom postupku", naglasila je Vitasović.

Za teško narušeno zdravlje djeteta hrvatski zakon predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina, prenosi Indeks.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.