Obilne padavine u Vašingtonu, prokišnjava Bijela kuća, 15 osoba izvučeno iz automobila
Foto:Tanjug/AP

Obilne padavine u Vašingtonu, prokišnjava Bijela kuća, 15 osoba izvučeno iz automobila

Obilna kiša uzrokovala je poplave na ulicama u Vašingtonu, a u pojedinim djelovima za samo jedan sat oborila je rekord.

Nadležni su saopštili da je iz automobila koji su se zaglavili u vodi izvučeno 15 osoba, a i djelovi Bijele kuće su prokišnjavali, prenosi Glas Amerike.

Nacionalna meteorološka služba upozorila je u 9 sati ujutru po lokalnom vremenu da je količina padavina "opasna po život" i apelovala na ljude da nađu sklonište.
 

Obilna kiša uzrokovala je poplave na ulicama u Vašingtonu, a u pojedinim delovima za samo jedan sat oborila je rekord.

Za samo jedan sat napadalo je 8,4 cm kiše - što je količina koja je oborila rekord od 5,6 cm iz 1985.

Još više padavina bilo je u Arlingtonu, Virdžiniji gdje je palo 12,7 cm kiše.

Kako se navodi, neke metro stanice u Vašingtonu su toliko prokišnjavale da su se bukvalno stvorili vodopadi, a muzeji i spomenici u Vašingtonu su bili privremeno zatvoreni.

Fotografije na Tviteru pokazale su da je prokišnjavale čak i prostorije u podrumu Bijele kuće. "Bijela kuća prokišnjava", napisala je uz objavljenu fotografiju novinarka CNN-a Betsi Klajn.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.