Ulcinj: Uhapšen brat imama zbog prijetnji batinama novinaru
ilustracija

Ulcinj: Uhapšen brat imama zbog prijetnji batinama novinaru

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj lišili su slobode Samira Selovića (38) iz Ulcinja zbog sumnje da je na štetu Samira Adrovića, novinara ND Vijesti, počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je Selović na društvenoj mreži ostavio komentar prijeteće sadržine upućen Adroviću čime je ugrozio njegovu sigurnost.

"Osumnjičeni S.S. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", saopšteno je iz Uprave policije.

To je juče potvrdio i osnovni državni tužilac u Ulcinju Faruk Resulbegović, navodeći da je ta osoba lišena slobode oko 12 časova.

Tužilac je pojasnio da se Selović tereti da je počinio krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti.

Selović je brat imama Jetmira Selovića.

Prijetnje putem društvene mreže Fejsbuk uslijedile su jer je Selović bio nezadovoljan načinom izvještavanja o događaju u Šasu, gdje je u nedjelju služena liturgija povodom Ivanjdana, na platou ispod Crkve Svetog Jovana kod Vladimira.

“Samire imenjače, bilo bi dobro da malo bolje napišeš naslov za ‘Vijesti’, nemoj da pokažeš javno licemjerstvo... Budi pristojan novinar kako treba, a ne lažan, da bi nekome legao za srce. Da ne bude od mještana da dobijaš batine sljedeći put, pa da zapamtiš Šas za sva vremena”, napisao je, pored ostalog, na Fejsbuku imamov brat.

Jetmir Selović nije želio da komentariše ponašanje brata, ali je u kratkom razgovoru kazao da svako od njih ima svoju kuću.

Novinar Adrović rekao je juče da nije prijatno kada prijeti neko koga nikada nije sreo, ni upoznao.

“Unespokojava i stvara osjećaj ugroženosti, to što su prijetnje iznijete u ime jedne cijele zajednice, koja se nije ogradila od njih”, kazao je juče Adrović, pišu Vijesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.