Dodik: Zahvalan sam Erdoganu što je održao obećanje
Milorad Dodik

Dodik: Zahvalan sam Erdoganu što je održao obećanje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da će Priština biti neuspješna u predsjedavanju Samitom procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP).

Dodik je zahvalio turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu što je održao obećanje i došao u BiH.

On je, nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa Erdoganom, rekao da neće ići na Kosovo kada se tamo bude održavao sastanak SEECP jer, kako je naveo, nema ni potrebe pošto od 20. jula više neće biti na funkciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prenosi portal Klix.

"Ja od 20. jula više nisam predsjedavajući, pa neka odluče, ali u formatu u kojem BiH ne priznaje status Kosova. Postoji modalitet na kojem se sarađuje i vjerovatno će neko u ime BiH ići", rekao je Dodik.

Dodik smatra da to ko će predstavljati BiH na Kosovu kada bude sastanak nije najvažnije pitanje i navodi da je mnogo važniji sam forum i dogovori na njemu.

On je naglasio da je zahvalan Erdoganu što je održao obećanje, koje je dao u Ankari kada su ga članovi Predsjedništva BiH pozvali da dođe u BiH.

Dodik je istakao da će sjutrašnjem samitu Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, koji će biti održan na Jahorini, prisustvovati četiri ili pet predsjednika država.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.