Ambasada Turske se oglasila o incidentu na aerodromu: Ovako važna posjeta ne bi trebalo da bude zasijenjena
Foto: Klix.ba

Ambasada Turske se oglasila o incidentu na aerodromu: Ovako važna posjeta ne bi trebalo da bude zasijenjena

Iz Ambasade Turske u BiH oglasili su se povodom incidenta na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Podsjećamo, drama na aerodromu u Sarajevu, Erdoganovo obezbjeđenje se sukobilo s policijom BiH.

Oni su rekli da je došlo do "malog spora" između članova obezbjeđenja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i pripadnika Granične policije BiH i poručili da taj inicident ne bi trebalo da zasjeni tako važnu posjetu.

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu danas je, kako je prethodno prenio portal Klix, za dlaku izbjegnut otvoreni sukob pripadnika Granične policije BiH i obezbjeđenja Erdogana zbog odbijanja prolaska kroz redovnu proceduru aerodromske kontrole.

Fena navodi da im je izvor u Ambasadi Turske u BiH, koji nije imenovan, rekao da je došlo do malog spora, koji proizlazi iz Protokola.

On je negirao da je došlo do svađe i fizičkog okršaja, navodeći da je kratkotrajna verbalna prepirka brzo riješena.

"U događaju nema ništa što bi se moglo preuveličavati. Odnosi Turske i BiH su veoma dobri. Ovako važna posjeta ne bi trebalo da bude zasijenjena tako jednostavnim događajem", naveo je neimenovani izvor.

Incident je prethodno za Klix potvrdio direktor Granične policije BiH Zoran Galić, koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika Jedinice granične policije BiH, zahvaljujući kojima je, kako je naveo, sve prošlo bez problema.

On je dodao da članovi Predsjedništva BiH kada putuju u inostranstvo uvijek poštuju zakone drugih država.

Do sukoba graničara i pripadnika obezbjeđenja je, kako se navodi, došlo na pisti, kada su prilikom slijetanja članovi obezbjeđenja Erdogana odbili da prođu redovnu kontrolnu proceduru.

Klix je prenio da je uslijedio najprije verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj pripadnika Granične policije i obezbjeđenja turskog predsjednika.

Nakon prepirke, tvrdi portal, došlo je do guranja i članovi obezbjeđenja Erdogana iz aviona izvukli su oružje koje su stavili za pojas, a sve se smirilo kada je na pistu kročio turski predsjednik.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.