Pacijenta ljekari isključili sa aparata uz pristanak pogrešne porodice
Foto: Ilustracija

Pacijenta ljekari isključili sa aparata uz pristanak pogrešne porodice

U čikaškoj bolnici Mersi ljekari su s aparata isključili pacijenta pošto je pristanak za to dala - pogrešna porodica.

Muškarac je prevezen u bolnicu Mersi u aprilu nakon što je pronađen ispod automobila u besvjesnom stanju, potpuno go i s teškim povredama lica zbog čega je ono bilo potpuno neprepoznatljivo. Ipak, policija ga je identifikovala kao Alfonsa Beneta, a u maju je bolničko osoblje pozvalo "njegovu" porodicu. Nakon razgovora s članovima porodice bolničari su ga isključili s aparata i pacijent je preminuo, piše BBC. 

I sve bi bilo u skladu s procedurom da se jednog dana pravi Alfonso Benet nije pojavio na porodičnom okupljanju. 

Pokazalo se da je Alfonso bio odsutan neko vrijeme i da se jednostavno nije javljao rodbini. Članovi porodice u međuvremenu su sahranili Alfonsa koga su, kako su vjerovali, isključili s aparata. 

Tek nakon incidenta policija je uzela otiske prstiju preminule osobe utvrdivši da je riječ o Eliši Britmanu (69), nakon čega su pozvali njegovu pravu porodicu. 

Sada obije porodice tuže bolnicu i grad Čikago zbog nemara i pretrpljene boli. 

Kad je povrijeđeni pacijent dovezen u bolnicu zaveden je kao N.N., jer osoblje nije uspjelo da ga identifikuje zbog lica koje je bilo neprepoznatljivo. Navodno su članovima porodice savjetovali da je najbolje pomiriti se sa situacijom i isključiti ga s aparata za održavanje u životu. 

U međuvremenu je porodica Eliše Britmana, koji je nestao poput Beneta, bezuspješno tražila člana svoje porodice po mrtvačnicama i bolnicama.

Kad je policija shvatila šta se dogodilo, pozvala je porodicu Britman, saznavši da je i taj muškarac odavno nestao. 

Uprava bolnice Mersi odbila je da komentariše slučaj, a šef službe za odnose s javnošću u junu je kazao da je "puno otvorenih pitanja", te da njihovi "detektivi istražuju sve aspekte slučaja". 

Advokat porodice Benet smatra da je neprihvatljivo to što je bolnica zaobišla zakon i ljude tretirala kao da su nevidljivi. Senatorka Patriša Van Pelt misli da je policija trebalo odmah da uzme otiske prstiju pacijenta ili njegov DNK kako bi utvrdila tačan identitet. 

Hina

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.