Vlada: Bivši predsjednik opštine Kotor dvije godine ignorisao pozive premijera

Preduzete sve zakonom propisane mjere

Vlada: Bivši predsjednik opštine Kotor dvije godine ignorisao pozive premijera

U slučaju raspuštanja Skupštine opštine Kotor, Vlada je preduzela sve zakonom propisane mjere i aktivnosti kako bi obezbijedila funkcionisanje lokalne samouprave i ostvarivanje prava građana, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

Iz Vlade su reagovali na , kako su kazali, netačne tvrdnje smijenjenog predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića da premijer Duško Marković nije odgovarao ni na jedan dopis.Jokić je u nedjelju uputio otvoreno pismo Markoviću povodom situacije u Kotoru i ocijenio da je premijeru interes partije i pojedinaca u njoj iznad grada i države.

Kako je saopšteno iz Vlade, zbog građana Kotora i Crne Gore, a ne zbog bivšeg predsjednika opštine, navedeno je nekoliko važnih činjenica koje , ističu, govore o odgovornom odnosu Vlade i Premijera prema opštinama i njihovim razvojnim potrebama.

"Predsjednik Vlade imao je preko 20 zvaničnih posjeta opštinama, kao i više od 40 radnih sastanaka u svom kabinetu sa lokalnim rukovodstvima. Tako izgleda odnos Premijera prema opštinama i njihovim građanima širom Crne Gore.A od toga više govori činjenica da dvije godine zaredom, g-din Jokić nije htio da dođe na sastanak kod predsjednika Vlade, koji se organizuje uoči opštinskog praznika. Sastanak niti kurtoaznog niti protokolarnog tipa, već operativnog i radnog.", navodi se u Vladinom reagovanju.

Dakle, ističe se,  bivši predsjednik opštine Kotor dvije godine ignoriše pozive predsjednika Vlade. Ignorisao je, kako su kazali iz Vlade, pozive i inicijative nekoliko ministara, odbijajući da upriliči sastanke sa njima i u svom kabinetu. 

"Sve inicijative koje su stigle iz opštine Kotor sagledali smo i procesuirali s punom pažnjom zbog građana Kotora, gledajući njihove interese, jer oni nijesu krivi što predsjednik opštine radi po političkom diktatu a ne po savjesti i odgovornosti.U slučaju raspuštanja Skupštine opštine Kotor, Vlada je preduzela sve zakonom propisane mjere i aktivnosti kako bi obezbijedila funkcionisanje lokalne samouprave i ostvarivanje prava građana.", saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.