Andrijevčani neće više morati za Berane: U Domu zdravlja otvorena jedinica za fizikalnu terapiju
Foto: PR Centar

Za grad puno znači

Andrijevčani neće više morati za Berane: U Domu zdravlja otvorena jedinica za fizikalnu terapiju

Otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Andrijevica poboljšaće se kvalitet usluga u toj zdravstvenoj ustanovi, a građani tog grada, zbog fizikalne terapije, više neće morati da putuju u Berane.

To je danas prilikom svečanog otvaranja jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Andrijevica, poručio ministar zdravlja Kenan Hrapović, navodeći da Vlada ispunjava strateški postavljene ciljeve i da je imperativ jednaka, kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za građane u mjestu boravka.

„I zato smo danas ovdje, da nakon što smo to učinili u drugim gradovima Crne Gore , i u Andrijevici na svečan način, obilježimo početak rada jedinice za fizikalnu terapiju“, rekao je Hrapović.

4

Foto: PR Centar

On je naveo da su nabavljena tri aparata i prateća oprema za fizikalnu terapiju iz sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje i iz sopstvenih sredstava Doma zdravlja, a da će ordinirati fizijatar i beranske bolnice i fizioterapeut iz Doma zdravlja Andrijevica.

„Oko četiri i po hiljade građana, koji su osiguranici ovog doma zdravlja, i to mahom van užeg gradskog jezgra, za ovu vrstu usluge više neće morati da putuju do beranske bolnice, što nam je bio cilj“, poručio je Hrapović.

On je podsjetio da je u okviru projekta Energetske efikasnosti u Dom zdravlja Andrijevica uloženo 130 hiljada eura i da su značajno poboljšani uslovi rada i boravka u objektu.

„Sve naše aktivnosti će i u narednom periodu biti usmjerene ka cilju zadovoljnog pacijenta i ja sam uvjerene da naši građani to prepoznaju. Naši partneri u tom procesu su svi zaposleni u zdravstvenm sistemu. Promjene u zdravstvu su teške i pune prepreka, ali vas uvjeravam da nećemo odustati“, istakao je Hrapović.

12

Foto: PR Centar

Direktor Doma zdravlja Andrijevica, Dragan Vučeljić, kazao je da se otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju stvaraju uslovi da građani uslugu dobiju u svom gradu, a ne da putuju.

„Otvaranjem ove jedinice se povećava kvalitet usluga u našoj ustanovi i kvalitet cjelokupnog zdravstvenog sistema Crne Gore. Andrijevica jeste mala, ali ovo za naš grad puno znači. Jer građani, često znaju da odustaju od terapije, zbog velike gužve u Beranama. Sada toga neće biti. Obezbijedili smo fizijatra, koji dva puta mjesečno dolazi u našu ustanovu i imamo višu medicinsku sestru. Imamo uslove da sve funkcioniše kako treba“, naveo je Vučeljić.

11

Foto: PR Centar

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, rekao je da je Fond nastavio da slijedi politiku Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore u obezbjeđivanju dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite za stanovnike sjevera Crne Gore i da je za otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju obezbijedio deset hiljada eura.

„Za ovaj Dom zdravlja smo u protekle dvije godine obezbijedili 60 hiljada eura za nabavku druge opreme i patronažnih kola, a takođe u planu je, u toku ove godine, nabavka oftalmološke opreme i ultrazvučnog aparata u iznosu od 29 hiljada eura. Sve ovo govori o tome da se izuzetno vodi briga o stanovnicima Andrijevice i poručujem da ćemo sa tim aktivnostima nastaviti“, rekao je Čirgić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.