Nevrijeme u Srbiji: Loznica bez struje, u Šapcu padale fasade, u Novom Sadu drveće uništilo automobile(VIDEO)
foto: Twitter

Nevrijeme u Srbiji: Loznica bez struje, u Šapcu padale fasade, u Novom Sadu drveće uništilo automobile(VIDEO)

Nevrijeme je stiglo u Srbiju, a u Novom Sadu i Loznici već pada grad, praćen jakim pljuskovima i vjetrom.

Grad veličine lješnika pokosio je ove gradove, a sa fotografija sa društvenih mreža jasno je da se gotovo ništa ne vidi od jake kiše.

- U Loznici je prije 20 minuta krenulo toliko jako nevrijeme, da je u skoro cijelom gradu nestalo struje - kazao je čitalac Novosti iz tog grada.

Snimci i fotografije iz Novog Sada su nevjerovatni: jak vjetar savija grane, a Novosađani kažu da je nevrijeme užasno i počelo je prije oko 10 minuta.

U pojedinim dijelovima tog grada obarano je drveće, a zbog jakog vjetra čak su "letjeli" i kontejneri.

Na jednom snimku koji su zabilježili očevici vidi se kako jedan vozač pokušava da pomjeri kontejner koji mu je na Bulevaru Evrope preprečio put.

Kako piše portal 021.rs, sa Agrovojvodine na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara je otpao i dio limenog krova, a u Futogu je oluja polomila i betonsku banderu, zbog čega je dio grada ostao bez struje.

Da podsjetimo, RHMZ je izdao upozorenje da je u Beogradu na snazi narandžasti, a u okruženju crveni meteoalarm, komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojić održao je vandrednu sjednicu štaba i naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.

00IMG73879ebae09be54b9d40120

Foto:A. Delić

Snažno nevrijeme koje je pogodilo šabački kraj nešto posle 19 časova obaralo je stabla, nosilo crjepove i rušilo fasade na zgradama u centru grada. Tako je prošla stambena zgrada u ulici Janka Veselinpvića (na slici) kod vašarišta, čiji su se stanari strahovito uplašili od nepogode.

- Orkanski je duvalo iz pravca rijeke Save, ali niko nije mogao očekivati ovako nešto – kaže Slavica Kostićiz Janka Veselinovića broj 75 – Cijela strana fasade je otpala, a srča je letjela na sve strane i polupala više automobiiila. Na svu sreću nikoga nije bilo na ulici.


 

 

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.