Zbog ubistva starice iz Zemuna uhapšeni ćerka i sin srpskog političara
Ilustracija

Zbog ubistva starice iz Zemuna uhapšeni ćerka i sin srpskog političara

Jelena Špagović (25) i Momčilo Dujović (21) uhapšeni su zbog brutalnog ubistva starice Majde Garović (80) iz Zemuna, saznaje "Blic".

Špagović (djevojačko Dujović) i njen brat djeca su Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čovjeka stranke "Srpska desnica".

Kako saznaje Blic, Jelena Špagović osumnjičena je da je sredinom jula ubila staricu Majdu Garović, dok je njen rođeni brat Momčilo osumnjičen da joj je pomogao da prikrije zločin.

Ugljenisano tijelo starice pronađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, kod Krčedina.

U blizini kontejnera nijesu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, i nije bilo jasno da li je žena ubijena pored kontejnera, pa je njeno tijelo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao i tijelo kako bi ga se riješio u Krčedinu.

Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80-godišnja Majda Garović i da je živjela u Zemunu.

Ona je poslednji put viđena 15. juna, a njeno spaljeno tijelo pronađeno je 20. juna.

Nekoliko dana kasnije, uhapšeni su Jelena Špagović, zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo i njen brat zbog postojanja osnovane sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog djela.

- Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu, a potom tijelo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova - navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Saša Dujović, otac uhapšenih brata i sestre, prošle godine postao je samostalni savetnik ministra za rad Zorana Đorđevića.

Dujović je inače zamjenik predsjednika ekstremno-desničarske stranke „Srpska desnica“.

Dujović je na ovu funkciju izabran početkom prošle godine, a tada se postavljalo pitanje koliko je to njegovo političko opredeljenje u skladu sa vrednostima koje proklamuje Vlada Srbije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.