Sanja i Miodrag Vlahović odlikovani ordenom Danila I
Princ Nikola sa Sanjom i Miodragom Vlahović u Rimu

U Rimu

Sanja i Miodrag Vlahović odlikovani ordenom Danila I

Princ Nikola II Petrović Njegoš uručio je u Rimu orden Danila I, prvog reda, Sanji Vlahović, ambasadorki Crne Gore u Italiji i Miodragu Vlahoviću, ambasadoru pri Svetoj Stolici i pri Malteškom Redu.

Princ Nikola je, u kratkom obraćanju, istakao da dodjela ordena Vlahović predstavlja priznanje za njen ukupni društveni i politički angažman, a posebno za njen predani i uspješni rad na poziciji diplomatskog predstavnika naše zemlje u prijateljskoj Italiji, koja, osim istorijskih veza uspostavljenih i učvršćenih upravo u vrijeme dinastije Petrović Njegoš, pruža i najbolju osnovu i otvara perspektivu za našu uspješnu evropsku budućnost.

Princ Nikola je takođe kazao da je ovaj orden za ambasadorku Vlahović “priznanje za ono što je do sada urađeno, ali i naša podrška za ono što su namjere i ciljevi Ambasadorke u budućnosti”.

33

U dijelu koji je bio posvećen  Vlahoviću, princ Nikola je govorio o angažovanju našeg prvog ministra vanjskih poslova u obnovi crnogorske nezavisnosti, ali je, posebno, izrazio žaljenje što Ambasadorova majka, Rosanda Šekler Vlahović, nije više među nama, jer je ona bila veliki poštovalac dinastije Petrović Njegoš i pouzdani prijatelj i saradnik princa Nikole od njegovog prvog dolaska u Crnu Goru. Princ Petrović Njegoš je podsjetio prisutne da je upravo ona dala ideju za logo Cetinjskog bijenala.

Ambasadori su zahvalili Princu na ukazanoj počasti.

Princ Nikola II Petrović inače boravi u radnoj posjeti Rimu. Juče je obišao Ambasadu Crne Gore pri Italiji, a sjutra će imati sastanak u Zajednici Sant Edjidio i prijem kod Državnog Sekretara Svete Stolice, kardinala Parolina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.