EPCG: Podnijećemo krivične prijave
EPCG

Zbog ekološkog incidenta

EPCG: Podnijećemo krivične prijave

Predstavnci EPCG i menadžmenta termoelektrane, saopštili su da su odmah nakon informacije o ekološkom incidentu u Ćehotini, obišli teren te da su, nakon detaljne analize, utvrdili da nadležni u TE "Pljevlja" nijesu vršili nikakvu aktivnost na ventilima koji konstrolišu ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, a koja se uliva u Ćehotinu.

Istakli su i da će podići krivičnu prijavu protiv jedne ili više osoba, zbog sumnje da su manipulisali ventilom koji se nalazi van kruga termoeletrane.

"Od nadležne inspekcije očekujemo precizne informacije o razlogu zamućenja rijeke i uginuća ribe kao i procesuiranja slučaja. Takođe će i EPCG podići krivičnu prijavu protiv jednog ili više NN lica zbog sumnje da su manipulisali pomenutim ventilom koji se nalazi van kruga termoeletrane", navodi se u saopštenju EPCG.

Oni navode da je simptomatično i to da se incident upravo dešava u periodu raspisivanja tendera za ekološku rekonstrukciju termoelektrane čime će, kako navode, biti isključena bilo kakva mogućnost ovakvih i sličnih incidenata.

"Bez obzira na ishod istrage Elektroprivreda će u saradnji sa nadležnim institucijama i zajedno sa SRK “Lipljen”, sa kojim imamo intenzivnu sardnju, opredijeliti sredstva za saniranje ovog ekološkog incidenta sve u cilju povećanja i očuvanju ribljeg fonda pljevaljskih rijeka", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.