Golubović: Neko će odgovarati za pomor ribe u Ćehotini
Igor Golubović

Golubović: Neko će odgovarati za pomor ribe u Ćehotini

Vijest da je došlo do ekološke katastrofe na Vezišnici i Ćehotini, te da su, kako pojedine NVO tvrde, puštene hemikalije iz TE Pljevlja, što je izazvalo pomor ribljeg fonda, izazvala je ogorčenje stanovnika Pljevalja i cjelokupne javnosti. Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović kaže da je obišao teren, da je jasno da je riječ o ekološkoj katastrofi.

Najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih, nakon što se nedvosmisleno utvrdi ko je kriv.

"Nažalost desilo se tio u jednom trenutku kada Pljevlja pokušavaju da riješe i problem zagađenja vazduha. Došli smo u situaciju da pričamo o tako lošem događaju, gdje se desio pomor ribe. Ono što smo mi uradili po prijavi društva "Lipljen", obavijestili smo ekološkog inspektora, a inspekcija će utvrditi ko je odgovoran," rekao je Golubović. 

"Naravno lokalna uprava nije organ koji se bavi istraživanjem, ali smo odgovorni za sve što se dešava u gradu, neko će snositi odgovornost, nadležne institucije će doći do počinilaca", rekao je on za TV Pljevlja.

Golubović kaže da su u stalnom kontaktu i sa sportskorekreativnim društvom Lipljen, i sa EPCG, koja je, kaže Golubović, otvorena za rješavanje problema.

"Katastrofa se desila svjesni smo toga i riješićemo problem", rekao je on.

Pljevlja su krenula u partnerskom odnosu sa EPCG riješi i problem aerozagađenja.

On poručuje da nadležni rade svoj posao i najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih nakon što se nedvosmisleno utvrdi ko je kriv.

“Ovo nas je sve uznemirilo. Bio sam na licu mjesta. To je katastrofa. Riblji svijet na potezu od nekoliko kilometara je stradao”, ispričao je Golubović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.