URA: Očekujemo oštru kaznu i sankciju za aktere zagađenja Ćehotine
Foto: URA

URA: Očekujemo oštru kaznu i sankciju za aktere zagađenja Ćehotine

Slučaj zagađenja rijeke Ćehotine je još jedan primjer koliko se kao građani i odgovorna lica odnosimo prema životnoj sredini, a reakcija nadležnih organa u ovom slučaju treba da je više nego rigorozna, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su reagovali na jučerašnje slike iz Pljevalja i zagađene rijeke Ćehotine u čijim vodama je došlo do pomora ribe usljed, vjeruje se, ispuštanja hemikalija, pepela i šljake iz TE “Pljevlja”.

“Kada imate sistematsko zapostavljanje zaštite životne sredine, nebrigu nadležnih sa najviših nivoa, onda su ovakvi zločinački potezi sasvim očekivana stvar. Imate ministra održivog razvoja koji iz petnih žila brani devastaciju rijeke Tare i govori da se ona nije desila i ako su to potvrdile inostrane organizacije. Kakav se onda tu primjer daje građanima”, poručuju oni.

“Sramno je da nam se ovo dešava, u jedinoj samoproklamovanoj ekološkoj zemlji u svijetu. Je li ovo ta mjera ekologije i zaštite životne sredine koju možemo prikazati kao primjer drugima. Nadamo se da će se počionici ovog nedjela oštro kazniti i sankcionisati kako se ovo više ne bi nikada ponovilo”, zaključili su iz URE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.