Marković i Brnabić o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti: Da ne dajemo povoda da se podižu tenzije
Marković i Brnabić

Marković i Brnabić o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti: Da ne dajemo povoda da se podižu tenzije

Premijer Duško Marković na pitanje novinara u Poznanju da li je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić razgovarao o Predlogu Zakona o slobodni vjeroispovijesti, rekao je da je otvorio to pitanje sa koleginicom iz Srbije.

„Koleginica Ana me pitala o čemu se radi. Rekao sam da se radi o pripremi zakona kao programskoj i ustavnoj obavezi Vlade, da je zasnovano na standardima i principima ne samo nacionalnog zakonodavstva već i Savjeta Evrope”, rekao je Marković.

On je podsjetio da pitanje vjerskih zajednica u Crnoj Gori trenutno uređeno Zakonom iz 1977. godine.

„Nema razloga da na tom pitanju postoji konfrontacija između dvije države i dogovorili smo se da u narednom periodu o tim i drugim pitanjima koja mogu zavrijediti interesovanje jedne i druge javnosti razgovaramo direktno, na institucionalnom nivou i da ne dajemo povoda da se podižu tenzije između dvije države jer nam to ne treba”, istakao je predsjednik.

Marković je današnji kratak razgovor sa premijerkom Brnabić ocijenio korisnim i iskazao uvjerenje da će se u narednim danima stvoriti pretpostavke da i o tim pitanjima razgovaraju kao dvije susjedne i prijateljske države.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.