Odlučile zajedno da ostare: Sedam prijateljica kupilo kuću za uživanje u penziji(VIDEO)
Kuća prijateljica

Odlučile zajedno da ostare: Sedam prijateljica kupilo kuću za uživanje u penziji(VIDEO)

Sedam najboljih prijateljica iz Kine odlučile su da kupe i završe kuću u malom selu u blizini Guangzhoua kako bi jednog dana u njoj zajedno uživale u svojoj penziji.

U početku je ideja o zajedničkom životu u penziji bila šala, ali s vremenom žene su odlučile ideju pretvoriti u stvarnost smatrajući da žene ne bi trebale čekati starost da vide kako i gdje će živjeti u penziji.

aefcf276ba9e5903b997

Jedna od prijateljica je 2008. godine u prolazu vidjela poluzavršenu kuću od 700 kvadrata, pitala vlasnike za cijenu i šala je odjednom postala realna mogućnost. Sedam prijateljica je zajedno skupilo novac - i kuća je postala njihova.

Renovacija i uređenje kuće, smještene u prigradskom selu izvan Guangzhoua, koštala je oko 3,7 milijuna kuna (580.000 dolara) te je postalo njihovo savršeno mjesto za provođenje kasnih godina. 

Moderna, trokatna kuća ima zajednički stambeni prostor u prizemlju i privatne spavaće sobe na katu. Boravak je napravljen u staklu i pruža pogled na okolna rižina polja. Namještaj i dio ukrasa su nabavile u Indiji i Maroccu. 

Okružena je rižinim poljima, a do nje se može doći samo preko mosta od bambusa.

Na jednom od obližnjih polja prijateljice su dale napraviti i paviljon za ispijanje čaja budući da to sve jako vole i smatraju da će biti idealno mjesto za provođenje vrućih ljetnih večeri. 

Žene su se dogovorile da svaka od njih nauči korisnu vještinu, poput kuhanja, vrtlarenja ili tradicionalne kineske medicine kako bi maksimalne doprinijele zajedničkom životu jednom kad odu u penziju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.