Vatikan otvara grobnice posle 36 godina od nestanka djevojčice:  Anonimna dojava poslata porodici prošle godine
Tevtonsko groblje u Vatikanu

„Pogledaj gdje anđeo pokazuje“

Vatikan otvara grobnice posle 36 godina od nestanka djevojčice: Anonimna dojava poslata porodici prošle godine

Vatikan je najavio da će otvoriti dvije grobnice zbog 36 godina starog slučaja nestanka tinejdžerke. Misteriozni trag poslat je djevojčicinoj porodici u pismu prošle godine.

Emanuela Orlandi imala je 15 godina kada je nestala 1983. godine dok je išla na čas flaute u centru Rima.

Uprkos tome što policija smatra da je u pitanju klasičan slučaj kidnapovanja, slučaj je doveo do brojnih spekulacije o ulozi katoličke crkve u njemu i prikrivanju zločina od strane Vatikana.

Međutim, 35 godina nakon Emanuelinog nestanka, anonimna dojava dospjela je na naslovne strane i ponovo probudila interesovanje javnosti.

Nepotpisano pismo sadržavalo je samo rečenicu: „Gledaj gdje anđeo pokazuje“, uz fotografiju mermerne statue anđela iznad grobnice u tevtonskom groblju u Vatikanu, koje je rezervisano za crkvene velikodostojnike njemačkog i austrijskog porijekla, prenosi RTS.

Uprkos tome što sve zvuči kao nešto iz Da Vinčijevog koda, Emanuelina porodica iz očaja da bilo kakav trag dovede do istine, pokrenula je peticiju da Vatikan otvori grobnice.

Portparol Vatikana, Alesandro Đisoti, najavio je da će uslišiti molbu porodice i pomoći im da konačno skinu veo misterije.

Orlandijevi, njihovi advokati i članovi Svete stolice sastaće se 11. jula da svjedoče otvaranju grobnica. Preliminarna istraga pokazala je da su grobnice otvarane barem jednom od kada su prvi put zapečaćene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.