Maleni Bogdan otputovao u Tursku na liječenje
Bogdan Vukosavljević

Maleni Bogdan otputovao u Tursku na liječenje

Osamnaestomjesečni Bogdan Vukosavljević, kojem je dijagnostikovan apsces mozga, juče je u pratnji majke Marine Grba otputovao u Tursku na liječenje. Njegov otac Goran Vukosavljević nada se da će u specijalizovanoj klinici nakon opsežnih pretraga biti urađena komplikovana hirurška intervencija, piše Pobjeda.

Bogdanu je odmah nakon rođenja dijagnostifikovana opaka bolest i praktično se, otkako je ugledao svijet, nalazi na liječenju u raznim zdrastvenim ustanovama od Berana i Podgorice do Beograda.

Nedavno je Humanitarna organizacija "Rožaje" pokrenula akciju prikupljanja novca za liječenje mališana i tom prilikom je sakupljeno 12.000 eura.

Posebno saosjećanje je pokazao Bjelopoljac Hajriz Brčvak, koji je, nakon što je kontaktirao inicijatora te humanitarne akcije i dobio informaciju da je prvog dana prikupljeno 1.000 eura od potrebnih 12.000, donirao preostalih 11.000 eura.

Direktor Humanitarne organizacije "Rožaje" Jusuf Ćatović kaže da su sredili papirologiju za dječaka i njegovu majku, koji su juče otputovali sa podgoričkog aerodroma u Tursku.

“Obezbijedili smo pasoše, avionske karte i ostalu papirologiju, te uplatili sredstva neophodna za liječenje dječaka. Ostaje nam nada da će se mali Bogdan vratiti u svoj grad potpuno oporavljen, zdrav i srećan na radost njegovih roditelja, sestara i svih naših sugrađana”, kazao je Ćatović.

On je zahvalio dobrotvoru Brčvaku na doniranim sredstvima, kao i svima koji su dali doprinos kako bi Bogdan dobio novu šansu za život.

Zahvalnost Brčvaku i svim donatorima uputila je i porodica Vukosavljević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.