Erupcija vulkana na ostrvu Stromboli: Turisti od straha skakali u more, jedan stradao(VIDEO)
Foto: Screenshot

Italija

Erupcija vulkana na ostrvu Stromboli: Turisti od straha skakali u more, jedan stradao(VIDEO)

Erupcija vulkana dogodila se na italijanskom ostrvu Stromboli, saopšteno je iz Državnog instituta za geofiziku.

U saopštenju se navodi da je vulkan počeo da izbacuje pepeo. Italijanska novinska agencija Ansa javila je da su turisti od straha skakali u more, prestrašeni neočekivanom eksplozijom na ovom malom mediteranskom ostrvu.

Lokalne vlasti saopštile su da je jedna osoba poginula.

Riječ je o turisti koji se peo na vrh vulkana kada su se dogodile erupcije, rekao je gradonačelnik Liparija Marko Gjorđani za agenciju ANSA.

Na ostrvu Stromboli je tokom pedesetih godina prošlog vijeka sniman film u kome je glumila Ingrid Bergman, a u posljednjih nekoliko decenija je, zajedno sa ostalim Eolskim ostrvima, postalo omiljena lokacija za izgradnju kuća za odmor u kojima odsjedaju bogate i slavne ličnosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.