Jedan dio tijela nikako ne biste trebali prskati parfemom
Foto: Ilustracija

Jedan dio tijela nikako ne biste trebali prskati parfemom

Parfemi sadrže visoke nivoe alkohola koji štetno djeluju na kosu, tačnije isušuju je.

Čak će i od jednog ili dva prskanja biti vidljive posledice. 

Može djelovati i na iritaciju vlasišta, a može takođe izazvati i ljuštenje te perut.

Sofia Hilton, vlasnica frizersog salona „Not Another Salon“ za Stylist je izjavila: „Ne razmišljamo dva puta o stavljanju parfema na vrat, a ne razmišljamo ni o tome koliko parfem ima alkohola i koja količina će se zapravo upiti u kosu, a ne u kožu. Još gore, neke djevojke namjerno stavljaju parfem direktno na kosu, a kasnije se pitaju kako to da su im kosa i tjeme tako suhi“, kazala je Hilton.

Ipak, postoje određeni mirisni proizvodi koji su namijenjeni stavljanju na kosu, a da je ne oštećuju.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.