Naoružan upao u Patrijaršiju,uzeo taoce i tražio novac
Ilustracija

Savladala ga policija

Naoružan upao u Patrijaršiju,uzeo taoce i tražio novac

Oko podneva u zgradu Patrijaršije u Ulici kralja Petra uletio je naoružani napadač i dvoje zaposlenih uzeo za taoce. Od njih je tražio veću količinu novca.

Nije još poznato ko je od radnika uspio da pozove policiju koja je uletjela u zgradu i savladala napadača koji je kod sebe imao pištolj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su B. L. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela iznuda u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

"Sumnja se da je on danas ušao u kancelariju Patrijaršijskog doma u Ulici kralja Petra i od zaposlenih uz prijetnju pištoljem tražio da mu isplate novac, kao i da je za taoce uzeo dvoje radnika", saopstio je MUP.

U ovom incidentu niko nije povrijeđen, a brzom intervencijom policije osumnjičeni je uhapšen.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kaže se u saopštenju.

Kako saznaje N1, napadač je nekadašnji crkvenjak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.