Vučić: Mislim da imamo ime ubice Ivanovića, Radoičić nije cvjećka ali nije umiješan
Aleksandar Vučić

Vučić: Mislim da imamo ime ubice Ivanovića, Radoičić nije cvjećka ali nije umiješan

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić nije cvjećka, ali da nije ni na koji način učestvovao u likvidaciji lidera građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića.

To je utvrđeno kroz različite metode provjera i praćenja Radoićića, rekao je Vučić u obraćanju novinarima.

Vučić je optužio vlasti u Prištini da vode političku istragu o ubistvu Ivanovića sa ciljem da optuže Srbe i vlasti u Beogradu, dok Srbija, kako je rekao, sprovodi oziljnu i profesionalnu istragu.

"Mislimo da imamo ime ubice, izvršioca. Albanci ga nemaju, pojma nemaju (...) Mi se trudimo da dođemo do materijalnih dokaza i da izađemo u javnost. To što su mislili da će da neko u Beogradu to da zataškava, to neće uspjeti", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kazao je da su neki odmah za ubstvo Ivanovića optuživali srpsko državno rukovodstvo.

"Ja sam rekao da ćemo gledati obje strane. Rekao sam da su krivi možda Srbi, a možda Albanci. Neki su na dan ubistva, 16. januara (2018), odmah znali. Znali su, jer im je neko rekao da vode kampanju", kazao je Vučić.

Podsjetio je i da je Priština odbila zahtjeve za uključivanje u istragu srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal i MUP-a Srbije, kao i da ni na jedan zahtjev iz Beograda nisu odgovorili ili nisu odgovorili u potpunosti.

Ocijenio je i da je "banalno objašnjenje" prištnskih vlasti da nadzorne kamere na prosrorijama Ivanovićeve stranke nijesu radile u trenutku ubistva i da su proradile neposredno poslije toga, upitavši zašto onda uređaj nije vraćen da bi bio poslat na vještačenje.

Vučić je upitao i zašto Beograd ne može da dobije snimke sa aerodroma u Tirani, preko kojeg je, Fljorim Ejupi koji je, kako je naveo "podmetnuo bombu pod autobus 'Niš-ekspresa'", iz Njemačke, gdje je pod prismotrom, stigao na Kosovo, i zamolio je međunarodnu zajednicu da pomogne.

Upitao je i zašto je izvjesni Nedžmedin Zekaj boravio u Kosovskoj Mitrovici, koja je njegova uloga u svemu, i zašto Srbija ni o njegovom kretanju ne može da dobije podatke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.