Privrednici sa sjevera KiM: Sjutra prodavnice rade, čeka nas dugotrajna borba
Foto: Ilustracija

Privrednici sa sjevera KiM: Sjutra prodavnice rade, čeka nas dugotrajna borba

Udruženje privrednika sa sjevera KiM e odlučilo je da će radnje od sjutra biti otvorene.

Oni su apelovali na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije na sjeveru i reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, prije nego što se desi neki incident koji bi, kako ocjenjuju, mogao stvari dovesti do tačke bez povratka.

"Svjesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahtijeva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje. Mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom", rekao je Tanjugu predstavnik Udruženja Radoš Petrović posle sastanka održanog u Zvečanu.

Protest upozorenja je, kako dodaje, pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na sjeveru Kosova i Metohije.

"Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na sjeveru koje će od sjutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mlijeko, brašno, ulje ili novine na srpskom za srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije", rekao je on.

Privredici sa sjevera poručili su da će svaki dalji pokušaj Prištine naići na još snažniji odgovor.

"Pokazali smo snagu, jedinstvo, da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji snabdijevaju ljude osnovnim životnim namirnicama", navodi se u zaključku Udruženja sa večerašnjeg sastanka, nakon što su prodavnioce na sjeveru dva dana bile zatvorene u znak protesta zbog dodatnih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.