Haradinaj: Obnavljamo pruge do Crne Gore i Albanije - hoćemo vozom do mora
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Obnavljamo pruge do Crne Gore i Albanije - hoćemo vozom do mora

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kaže da je rehabilitacija željezničke pruge Kosovo Polje - General Janković "značajna investicija".

Povodom početka radova poručio da je od velikog interesa i izgradnja pruge u pravcu Albanije i Crne Gore.

"Bilo je neophodno započeti rehabilitaciju ove pruge do Elez Hana (General Jankovića), ali je veoma važno nastaviti istim intenzitetom da se zaključi željeznička infrastruktura", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je spomenuo i druge infrastrukturne aspekte, kao što je energija koja je "zastarjela i u proizvodnji i u distribuciji" i ocijenio da je neophodno "pažljivo krenuti ka konsolidaciji energetske infrastrukture".

Dodao je da "poteškoće postoje i u sektoru voda", a naročito u "tretmanu otpadnih voda".

Haradinaj je kazao da Kosovu "nedostaje i infrastruktura za prirodni gas" i da je Kosovo "među rijetkim tržištima, koje nema uopšte prirodnog gasa".

Govorio je i o izgradnji željezničke infrastrukture sa Albanijom i Crnom Gorom.

"Od velikog je interesa za celu EU i njene građane da imaju liniju Kosovo-Drač i da u luci Drač postoji izlaz željeznice na more. To je bitno ne samo za našu ekonomiju, već i za druge ekonomije koje su povezane sa našim pravcem", rekao je Haradinaj.

Planom rehabilitacije željezničke infrastrukture predvidja se rehabilitacija i modernizacija deset koridora željezničke pruge od General Jankovića do Leška, dužine 150 kilometara, koja je ujedno i glavna međunarodna veza Kosova sa regionom i Evropom.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.