Kolegijum za pregovore CG sa EU utvrdio nove zadatke s ciljem daljeg unapređenja pregovaračkog procesa

"EU nije cilj sam po sebi, već je cilj kvalitetniji život građana CG"

Kolegijum za pregovore Crne Gore sa Evropskom unijom utvrdio je na XXII sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Duško Marković, nove zadatke čiji je cilj dalje unapređenje pregovaračkog procesa u skladu sa činjenicom da je intenzivan nastavak procesa pristupanja EU uz kvalitetno ispunjavanje preporuka iz ovogodišnjeg Izvještaja Evropske komisije strateški prioritet Vlade Crne Gore.

Kako je saopšteno, svakog mjeseca zasijedaće Kolegijum za pregovore nakon što prethodno budu, jednom mjesečno, održavane sjednice Savjeta za vladavinu prava i sastanci pregovaračkih grupa za pojedina poglavlja koje će biti racionalizovane u skladu sa potrebom da novom dinamikom i efikasnošću budu obezbijeđeni kvalitetni i konkretni rezultati kao odgovori na prepoznate izazove.

"U nastavku pregovaračkog procesa potrebno je aktivnost učiniti još vidljivijim za javnost i snažnije prezentirati sve projekte Evropske unije", zaključeno je na sjednici Kolegijuma za pregovore.

Odlučeno je da do kraja mjeseca bude održan sastanak predstavnika Vlade i civilnog sektora na kojem bi bili adresirani sadašnji izazovi i usaglašene dalje aktivnosti sa ciljem sinergije djelovanja svih segmenata društva u procesu naše evropske integracije.

Kolegijum za pregovore je iskazao jedinstveni stav da Crna Gora, bez obzira na sadašnje izazove sa kojima se suočava Evropska unija, ostaje posvećena procesu evropske integracije jer Evropska unija nije cilj sam po sebi već je cilj u partnerstvu sprovesti reforme koje će dovesti do dostizanja evropskih standarda i višeg kvaliteta života građana Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.