Kampanja "Ostanimo čisti"

Nehigijensko krijumčarenje narkotika: Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?

"Ostanimo čisti", poruka je velike nacionalne kampanje u Srbiji za čist život bez narkotika, koju je pokrenula EXIT fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Telekoma Srbije, te kreativni koncept agencije McCann Beograd i podršku agencije Drive.

Kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na jedan zabavan i krajnje jedinstven način usmjeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti upotrebe narkotika, koji je na zvaničnom sajtu Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama.

Pitanje „Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?“, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posljedice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog koje bi svako trebalo da se zapita da li je to nešto što zaista želi u svom životu. Kampanja nudi brojne korisne i krajnje razumljive informacije o štetnom dejstvu različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i brojne druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve djelovima tijela, krajnje nehigijenski prenose narkotici, poručuju iz PR tima Exit festivala.

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrovano preko petsto zavisnika od opijata koji su započeli liječenje.

"Prosječan uzrast kada se počinje sa eksperimentisanjem sa drogama, najčešće marihuanom, jeste 16 godina, a prosječan uzrast kada se počinje sa korišćenjem heroina jeste 21 godina. Zabrinjava i podatak iz posljednjeg istraživanja, prema kojem je u Srbiji evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih sa upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosječan uzrast heroinskih zavisnika koji su na liječenju oko 33 godine. Zbog toga je cilj #StayClean kampanje da djeluje preventivno, prije svega na mlade koji još uvijek nisu postali konzumenti narkotika, a da one koji to jesu, odvrati od upotrebe droga prije nego što postanu dio mračne statistike", naglašavaju sa Exita.

EXIT fondacija, kao pokretač ove inovativne borbe za čist život bez narkotika, na samom festivalu ponudiće brojne sadržaje iz #StayClean kampanje za sve svoje posjetioce.

Tako će se EXIT, prije svega mladima, obratiti na jedan neposredan način, koji ih neće odbiti od ove važne društvene teme, već naprotiv, zainteresovati da se informišu i da na kraju, kako to kampanja poručuje, ostanu potpuno čisti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.