Komemorativna sjednica Momiru Bulatoviću: Tvoje pregolemo srce izdalo je samo tebe
Foto:IN4S

Komemorativna sjednica Momiru Bulatoviću: Tvoje pregolemo srce izdalo je samo tebe

Danas je u Plavoj sali Srpske kuće održana komemorativna sjednica povodom smrti bivšeg predsjednika Crne Gore i premijera Savezne Republike Jugoslavije Momira Bulatovića, kojoj je prisustvovao veliki broj političara, državnika i građana.

Porodici pokojnog Bulatovića obratio se direktor Srpske kuće Emilo Labudović koji je kazao da je Momir i danas sve okupio u prepunoj sali kao i prije neku noć kada je s istog mjesta sve uvjeravao da nije sve izgubljeno i da ima nade.

„Ali, svi su o Momiru govorili i pisali u prošlom vremenu i svi su govorili i pisali o onome što je on bio. Ja danas neću i ne mogu. On je i jutros ovdje sa nama i među nama, ova sala još uvijek zrači sjajem njegove elokvencije, njegove dobrote, njegovog neodoljivog šarma i neizrecivog optimizma. Ovim svodom još uvijek odjekuje njegov topao glas koji je u decibel bio jednak i kad hvali i kad prekorijeva, kao odobrava i kad osporava. Kud god da se okrenem, vidim njegove oči pune juga, vidim njegov osmjeh sa kojim je mogao stati pred haubicu, vidim njegove kovrdže i njegove brkove koji su ga činili jedinstvenim„, rekao je Labudović, prenosi IN4S.

Ti si vječan, dodao je Labudović, i zakoračuješ u vječnost gdje te čeka istaknuto mjesto na najsvetlijoj stranici naše istorije.

„Ti si svime onim što si bio i što si radio nadvisio i izmakao se iz kaljuge ovog doba i čista lica i još čistije duše ušao u svijet onih po kojima su nas, nezasluženo, poznavali i dizali na mjesta koja nam ne pripadaju. Čitam i od juče osluškujem glas naroda i najčešći komentar koji nepodijeljeno izgovaraju kako oni koji su te slijedili, tako i oni, kojima, u političkom smislu, nijesi bio drag jeste da je otišao poslednji pošteni političar ovoga doba“, kazao je Labudović.

"Izdali su te mnogi, ti nijesi nikog.  Uvrijedili su te oni, ti si se vazda čuvao teških riječi. Tvoje pregolemo srce izdalo je samo tebe“, istakao je Labudović.

Pored lidera opozicionih patrija komemerativnoj sjednici prisustvovao je i poredsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Poslanici

Foto:IN4S

Sahrana bivšeg predsjednika Crne Gore je danas u 15 časova u njegovom rodnom selu Raće u Kučima.

Bulatović je preminuo u nedjelju u 63. godini.

Bulatović je rođen 21. septembra 1956. godine u Beogradu u oficirskoj porodici, a osnovnu i srednju školu završio je u Zadru.

U Crnu Goru je došao 1975. godine gdje je u tadašnjem Titogradu, sada Podgorici, upisao Ekonomski fakultet, te kasnije postao i magistrar ekonomskih nauka.

Politikom se bavio u omladinskoj i studentskoj organizaciji. Izabran je 1989. godine za predsjednika Predsjedništva SK Crne Gore, a predsjednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.

Poslije osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsjednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsjedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Ubrzo poslije smjene 1998. godine uslijedila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gdje je Milošević tada bio predsjednik.

Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dvije godine.

Imao je neprijatnu dužnost da proglasi stanje neposredne ratne opasnosti, a zatim i ratno stanje u toku bombardovanja SRJ 1999. godine.

Kodex/IN4S

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.