U ubistvu Milića učestvovale još tri osobe
Likvidacija na Cetinju

U ubistvu Milića učestvovale još tri osobe

Istražitelji su utvrdili da su u ubistvu Bogdana Milića na Cetinju 11. juna u lokalu „Portun“ učestvovale još tri osobe, pa će uskoro na njih biti proširena istraga.

Tada su povrijeđeni Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48). Opsežnom istragom policija je došla do identiteta još tri osobe koje su imale određene uloge u zločinu na Cetinju. Pobjedi je nezvanično saopšteno da se radi o crnogorskim državljanima i da se prikupljaju dokazi za njihova hapšenja.

Zbog ovog zločina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva uhapšene su tri osobe: Cetinjani Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19) koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je pronašla oružje kojim je ubijen Bogdan Milić (37), municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket. Stvari koje su koristili osumnjičeni pronađene su na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

 Osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Milića i ranjavanju tri osobe. Kako je ranije saopšteno na presu policije i tužilaštva, Nedović je označen kao neposredni izvršilac ubistva Milića.

Tada je saopšteno da je Pejaković počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ali ne i za šta se tereti Paović. Bogdan Milić u policijskim evidencijama označen je kao blizak saradnik škaljarskog klana, pa se motiv ovog zločina traži upravo u kriminalnim poslovima dvije kriminalne grupe – škaljaraca i kavčana.

Na nedavnoj konferenciji, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je, komentarišući grupu koja stoji iza likvidacije Milića, naveo da se grupe ovog tipa same organizuju i izlaze ,,na tržište kriminala gdje se nude postojećim kriminalnim grupama za izvršenje najtežih krivičnih djela“, a što vjeruje da je bilo i u ovom slučaju. - Grupacija o kojoj govorimo je djelovala kao samostalna kriminalna organizacija i ona ima svog organizatora i svoje članove, ima plan.

 Formirana je radi sticanja dobiti i moći, vršenja teških krivičnih djela i još tri-četiri elementa od sedam koji su potrebni da bi bilo stvarno biće ovog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije – pojasnio je Katnić.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.