Minimalne šanse za susret Đukanovića i Vučića
Đukanović i Vučić, arhivska fotografija

"Dogovoraju se" dvije godine

Minimalne šanse za susret Đukanovića i Vučića

Dogovori o uzajamnim posjetama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Crnoj Gori i Mila Đukanovića Srbiji traju već dvije godine, ali bez rezultata, piše "Blic".

"Dva kabineta su često u kontaktu, susreti, odnosno međusobne posjete su dogovarani, ali za sada nije bilo nikakvog efekta tih dogovora. Više puta se razgovaralo tokom prethodne dvije godine", navodi sagovornik iz vrha srpske vlasti na koga se poziva list, prenosi Tanjug.

Prema saznanjima lista, šanse da do susreta u Beogradu ili u Podgorici dođe u ovom trenutku su minimalne.

To što uprkos brojnim i dugogodišnjim pokušajima nije došlo do susreta dvojice zvaničnika svjedoči o tome da su između dvije države otvorena brojna pitanja, piše "Blic" podsjećajući i na predlog zakona o slobodi vjeroispovesti koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore.

Prema navodima sagovnika "Blica", Đukanović svoje probleme u kući pokušava da zamaskira ulogom pomiritelja na Balkanu.Sagovnik "Blica" kaže i da srpsko rukovodstvo smatra da se u Crnoj Gori ne dešava ništa bez odobrenja Đukanovića uključući i antisrpsku kampanju.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umjesto da se stvaraju problemi i tenzije, kao i da je važno da se izgrađuju normalni odnosi.

Đukanović je kazao da su tokom više susreta u poslednjih godinu dana on i predsjednik Vučić razgovarali o posjetama na najvišem nivou.

"Najtačnije bi se moglo reći da je poziv obje strane permanentno otvoren", rekao je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.