Veliko iznenađenje: Petnaestogodišnjakinja eliminisala Vilijamsovu
Kori Gof

Veliko iznenađenje: Petnaestogodišnjakinja eliminisala Vilijamsovu

Petnaestogodišnja Kori Gof savladala je Venus Vilijams sa 2-0 u setovima u prvom kolu Vimbldona i tako priredila veliko iznenađenje.

Kori Gof je najmlađa učesnica ikada na Vimbldonu i uspjela je da nadigra petostruku šampionku i najstariju ovogodišnju takmičarku, Venus Vilijams.

Kori je igrala protiv svog idola Venus i uspjela da je iznenadi veoma rano u prvom setu, pošto je već u petom gemu napravila brejk i povela sa 3:2.

Gof je nošena ovacijama uspjela da nastavi sa sjajnom igrom i da zabilježi pobjedu u prvom setu rezultatom 6:4. U drugom setu, vidjeli smo dosta turbulencija, ali opet i sličnosti sa prvim setom.

Ponovo je Kori Gof u petom gemu napravila brejk, ali je ovoga puta u osmom gemu napravila nekoliko grešaka i dozvolila Venus da joj vrati brejk. Međutim, ova hrabra djevojčica je napravila novi brejk, povela sa 5:4 i servirala za pobjedu protiv svog idola.

Nije bilo nimalo lako za Kori Gof u ovom gemu, ali je uspjela na kraju da stvori prednost i da je iskoristi i da sa 6:4, 6:4 upiše prvu pobedu ikada na Vimbldonu i plasira se u drugo kolo.

Tamo će se sastati sa Magdalenom Ribarikovom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.