Mitropolija crnogorsko-primorska: Ukrajinska crkva žali jer je Bojoviću dozvoljeno služenje u Kijevu

Mitropolija crnogorsko-primorska: Ukrajinska crkva žali jer je Bojoviću dozvoljeno služenje u Kijevu

Mitropolija crnogorsko-primorska prenijela je u svom saopštenju pismo Ukrajinske crkve mitropolitu Amfilohiju u vezi sa službom arhimandrita takozvane CPC u Kijevu. U pismu se ističe žaljenje zbog tog događaja i dodaje da je riječ o nemaru sveštenika koji su učestvovali u službi.

U saopštenju Mitropolije ističe se da je motiv za objavljivanje dijelova pisma u javnosti "kako bi naivni u Crnoj Gori saznali o kakvoj se crkvi, tzv. CPC radi i kakvom njihovom novom 'episkopu'".

U pismu Ukrajinske pravoslavne crkve, koju je nedavno priznala Vaseljenska patrijaršija, ističe se žaljenje jer je arhimandritu Borisu Bojoviću dozvoljeno sasluženje u Kijevu i dodaje da je riječ o nemaru sveštenika koji su učestvovali u službi.

"Vaše Visokopreosveštenstvo, vozljubljeni u Hristu brate, sa velikom tugom pišem ovo lično pismo Vašem Visokopreosveštenstvu, jer sam Vas, bez ikakve svoje namjere rastužio saslužujući sa 'arhimandritom' Borisom nedavno u Kijevu", navodi se u saopštenju Eparhije.

Ukazuje se da je kontakt sa CPC postojao do trenutka priznanja Ukrajinske pravoslavne crkve od strane Vaseljenske patrijaršije.

U saopštenju se dodaje da Ukrajinska crkva uvjerava mitropolita Amfilohija da razumije njegovo nezadovoljstvo i ističe da ta crkva održava veze samo sa onima koje je Vaseljenska patrijaršija priznala.

"Poznati ste mi po Vašem pastirskom i duhovnom radu, kao propovjednik Pravoslavne Crkve, i sa tog razloga, u cjelini Vam otkrivam svoje srce, i molim Vas da shvatite dani događaj, kao jedan od prvih koraka naše mlade Pomjesne Crkve, kao člana porodice Svetih Božjih Autokefalnih Crkava", zaključuje se u pismu koje prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.