Rama nakon glasanja: Ovo su izbori za Albaniju kakvu žele ljudi
Edi Rama

Rama nakon glasanja: Ovo su izbori za Albaniju kakvu žele ljudi

U Albaniji se održavaju lokalni izbori na kojima premijer Edi Rama očekuje ubjedljivu pobjedu, dok ih opozicija bojkotuje i traži njegovu smjenu.

Portparolka Centralne izborne komisije Drilona Hodžaj na pres konferenciji saopštila je da je do 11 časova odziv glasača bio 12 odsto.

Edi Rama je, nakon glasanja, poručio da su ovi izbori za Albaniju kakvu žele ljudi.

"Danas je veoma važan dan za Albaniju. Vjerujem da će ovaj dan jednom i zauvijek potvrditi da niko ne može da se poigrava sa narodom. Suverenitet naroda nije prazna riječ i onaj ko pokušava da oduzme suverenitet od naroda suočiče se sa krajem, neuspjehom i sramom. Važno je da se poštuje svako pravo građanina da glasa ili ne glasa. Istorija nam kaže da su ovi izbori za Albaniju kakvu želimo za svu našu djecu", izjavio je Rama.

Iskazao je ubijeđenost da se u Albaniji događa nešto istorijsko i da nikada interesi jedne političke partije ili politički računi ne mogu da budu u sudaru sa nacionalnim interesima.

Sa druge strane, opoziciona Demokratska partija koja zajedno sa ujedinjenom albanskom opozicijom bojkotuje ovaj izborni ciklus, optužila je premijera Ramu da kupuje glasove čak i u ovoj izbornoj trci gdje su u većini opština jedinstveni kandidati na glasačkim listama oni iz vladajuće Socijalističke partije.

Zbog mogućih nasilnih sukoba za bezbjednost u zemlji angažovani su i komandosi. Njihov zadatak je zaštita 84 važna objekata među kojima su i ambasade.

Angažovano je i oko devet hiljada policajaca, pripadnika granične policije dok će oko pet hiljada specijalaca za brze intervencije biti u pripravnosti.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.