Završen pekinški džin – Kina ima najveći aerodrom na svijetu (VIDEO)
Foto: Tanjug

Završen pekinški džin – Kina ima najveći aerodrom na svijetu (VIDEO)

U Pekingu je završena izgradnja međunarodnog aerodroma „Dasing“, koji će po broju putnika biti najveći aerodrom na svijetu.

Aerodrom je udaljen 46 kilometara od centra Pekinga, prostire se na 1,4 miliona kvadratnih metara, a teritorija na kojoj se nalaze terminali veličine je 25 fudbalskih igrališta, prenose kineski mediji, javlja Tanjug.

U toku su još pripreme da aerodrom postane u potpunosti operativan, a predviđeno je da zvanuično počne sa radom do 30. septembra.

Aerodrom ima oblik zvijezde, a prema pisanju agencije Sinhua, on bi trebalo da rastereti prenatrpani aerodrom u Pekingu.

Predviđa se da će do 2025. godine, na godišnjem nivou prolaziti 72 miliona putnika, kao i 620.000 letova, dok su predviđanja da će do 2040. godine godišnje krioz njega prolaziti 100 miliona putnika i 880.000 letova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.