Bolje je pojesti dva hamburgera, nego hamburger i pomfrit?
Foto: Ilustracija

Bolje je pojesti dva hamburgera, nego hamburger i pomfrit?

Dok nas većina nutricionista opominje da izbjegavamo brzu hranu, jedna nutricionistkinja će vas podržati, pa čak i bodriti, da pojedete dva hamburgera.

Mada, prije nego što je proglasite za heroja dana, njen savjet se odnosi samo na slučaj kada uzimate hamburger i pomfrit.

Nutricionistkinja iz Njujorka Emili Fild savjetuje da izbjegavamo brojanje kalorija, već da obratimo pažnju na sastav namirnica koje unosimo prilikom naših obroka i da onda zaključimo da li je naš obrok bio „dobar“ ili „loš“.

Takođe, ona svojim pacijentima preporučuje da razmisle o tri komponente hrane: mastima, ugljenim hidratima i proteinima.

Emili tvrdi da je najbolje planirati obroke unaprijed i prije samog jela se upitati: „Kako ćete se osjećati posle obroka?“

Upravo zbog toga je, po njenom mišljenju, mnogo bolje pojesti dva hamburgera umjesto hamburgera i pomfrita.

Hamburger u sebi sadrži oko 40 grama ugljenih hidrata, 17 grama bjelančevina u mesu i 10 grama masti, dok porcija pomfrita ima isti broj kalorija kao hamburger ali sadrži mnogo masnoće i ugljanih hidrata - a vrlo malo proteina.

Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.