Istorijski trenutak: Tramp ušao u Sjevernu Koreju
foto: Twitter

Prvi američki predsjednik koji je to uradio

Istorijski trenutak: Tramp ušao u Sjevernu Koreju

Donald Tramp sletio je u demilitarizovanu zonu koja razdvaja Južnu i Sjevernu Koreju, kako bi se sastao sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom, javlja AP.

Tramp je posle kratkog rukovanja prešao granicu i ušao na tlo Sjeverne Koreje što nijedan američki predsjednik nije uradio do sada. Nakon toga, Kim je prešao na južnoameričku stranu.

"Ovo je istorijski trenutak. Preći ovu liniju je bila velika čast", izjavio je Tramp dodavši da je ovo i veliki dan za cio svijet.

Dva lidera će potom imati sastanak na sjevernokorejskoj strani, a pretpostavlja se da će nastaviti da razgovaraju o denuklearizaciji.

Iz Pjongjanga je ranije saopšteno da je Kim prihvatio Trampov predlog za sastanak u pograničnom selu Panmundžom.

Trampu je ovo prva posjeta demilitarizovanoj zoni, a na jučerašnjem sastanku sa predsjednikom Južne Koreje Mun Džae Inom je izjavio da će se sa Kimom rukovati i pozdraviti ga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.