Detalji ubistva: Krpama brisali tragove krvi djeteta sa zidova
Jovović i Šišić

Jovović i Šišić ostaju u pritvoru

Detalji ubistva: Krpama brisali tragove krvi djeteta sa zidova

Osumnjičeni za ubistvo petnaestomjesečnog P.J., Jelena Jovović i Nermin Šišić, ostaće u pritvoru zbog sumnje da su počinili taj zločin, piše Dan.

Jovovićeva, majka ubijenog đečaka, i njen vanbračni partner optuženi su za krivično djelo teško ubistvo, a pritvor im je od hapšenja određen i produžavan zbog opasnosti od bjekstva i zbog težine djela za koje se terete.

Branilac Jovovićeve uložio je žalbu na odluku Višeg suda o produženju pritvora, tražeći da joj se izrekne druga mjera kako bi joj bilo omogućeno da se brani sa slobode.

U rješenju Apelacionog suda navedeno je da postoji osnovana sumnja da je Jovovićeva sa Šišićem lišila života dijete starosti 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali u više navrata čupajući ga za uši i udarajući ga po licu.

U kući u kojoj su živjeli, u podgoričkom naselju Zabjelo, 4. februara prošle godine, prema navodima optužnice, bebi su zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede.

Jovovićeva se tereti i da je za vrijeme dok su ona i njen partner vršili fizički napad nad djetetom palila usisivač kako komšije, koje su se prethodno raspitivale o porijeklu dječakovih povreda, ne bi čule plač.

U odluci suda navedeno je i da su nakon toga oboje, radi prikrivanja tragova krivičnog djela krpama brisali tragove krvi djeteta sa zidova unutar kuće.

“Da bi potom dijete, koje je već bilo lošeg zdravstvenog stanja usled povređivanja, zajedno izveli iz kuće i sa njim se uputili ka brdu Ljubović, te nakon što su uočili da su primijećeni od strane osoba iz komšiluka da zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće, u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je djetetu pozlilo, organizovali pozivanje hitne službe, koja je dijete P .J. transportovala na Institut za bolesti djece KCCG, gdje je usled teških povreda opasnih po život dijete preminulo dana 5.februara 2018. godine”, piše u odluci Apelacionog suda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.