Rusija: U poplavama poginule tri osobe
Foto: Profimedia

Rusija: U poplavama poginule tri osobe

Tokom poplave u Irkutskoj oblasti poginule su tri osobe, izjavio je službenik Ministarstva za vanredne situacije za TAS S.

"Povrijeđena je 351 osoba, uključujući 33 djece. Tri osobe su izgubile život, uključujući i jedno dijete", rekao je zvaničnik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je informisan o situaciji sa poplavama u Irkutskoj oblasti, portprol Kremlja Dmitri Peskov izjavio je novinarima.

"On je informisan", rekao je Peskov.

Nije odgovorio na pitanje da li predsjednik planira da posjeti Irkutsku oblast u vezi sa ovom hitnom situacijom.

Jake kiše su izazvale poplave u Irkutskoj regiji.

Prema najnovijim podacima 3.700 stambenih kuća sa više od 9.000 stanovnika je poplavljeno.

Poplave su pogodile 31 naselje, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.