Kostić poklonio Crnoj Gori poslovni prostor i zemljište u centru Vrbasa
Miodrag Kostić

Kostić poklonio Crnoj Gori poslovni prostor i zemljište u centru Vrbasa

Kompanija MK Group, na čelu sa Miodragom Kostićem, ustupila je na trajno korišćenje objekat u centru Vrbasa Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore.

Kako je iz kompanije saopšteno portalu Investitor, objekat se prostire na površini od 430 kvadrata poslovnog prostora a zemljište je površine 856 kvadrata.

Svečanoj ceremoniji juče je prisustvovao Branislav Mićunović, ambasador Crne Gore u Srbiji, koji je tom prilikom istakao zadovoljstvo da je jedna od najuspešnijih regionalnih kompanija MK Group, iskazala visok stepen društvene odgovornosti prema svakoj lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

"Danas izražavam duboku zahvalnost u ime Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore gospodinu Miodragu Kostiću i kompaniji MK Group. Gospodin Miodrag Kostić je insistirao da podrži naš rad i inicirao je zajednički sastanak na kome je izrazio spremnost da izađe u susret mom zahtjevu da kupi ovaj objekat i nakon toga ga ustupi na korišćenje Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore. Ovaj i ovakav gest predsavlja posebnu pažnju prema prijateljstvu Crne Gore i Srbije. Uvjeren sam da će ovo biti mesto okupljanja, kako za diplomatske poslove Crne Gore, kulturnu razmjenu, tako i za unapređivanje ekonomskih poslova. Danas smo ovdje kao gosti MK Group, a na jesen će Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore biti domaćin jednom novom trenutku svečanog otvaranja ovog objekta”, izjavio je Mićunović.

Jovan Purar, direktor MK Group, prilikom ustupanja objekta Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore istakao je da ova kompanija, osim u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, aktivno posluje i u Crnoj Gori.

„U svakoj zemlji, pored naših ključnih oblasti poslovanja, realizujemo i niz aktivnosti kojima smo prepoznati kao pouzdan partner lokalnoj zajednici. Podsećanja radi samo u proteklih pet godina, MK Group je izdvojila 4 miliona evra za društveno odgovorne akcije sa posebnim osvrtom na one teritorije na kojima realizujemo naše poslovanje. S tim u vezi, odluka da ovaj objekat ustupimo Ministrastvu vanjskih poslova Crne Gore, potpuno je logičan potez naše grupacije. CIlj nam je da svojim delovanjem podržimo unapređenje ekonomskih aktivnosti, ali i kulturnog života u Vrbasu, a kao prijateljski gest prema državi u kojoj i te kako uspešno poslujemo“, izjavio je Purar.

MK Group, jedna od vodećih regionalnih kompanija koja posluje u oblasti agrara, turizma i bankarstva, predstavlja važnog pokretača privrednog i ekonomskog rasta u Jugoistočnoj Evropi. Od svog osnivanja do danas, ova kompanija investirala je milijardu evra u poslovanje, a u narednih pet godina uložiće dodatnih pola milijarde evra za dalji razvoj.

U Srbiji, ali i regionu MK Group organizuje brojne društveno odgovorne aktivnosti želeći na taj način da doprinese rastu i razvoju zajednica u kojima posluje. Samo u proteklih 5 godina ova korporacija je organizovala više od 500 društveno odgovornih akcija među kojima su i izgradnja Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu, osnivanje Roditeljske kuće za boravak dece obolele od raka, fondacija “Magnet za ljubav”, kao i podrška mnogim kulturnim i obrazovnim programima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.