Slijepi retriver Džejk i njegova doživotna drugarica Adi

Prijateljstvo jače od nedaća

Slijepi retriver Džejk i njegova doživotna drugarica Adi

Teški životni trenuci ne stavljaju vas samo na probu, već i otkrivaju ko su vam pravi prijatelji. Kada je oslepio, zlatni retriver Džejk stekao je doživotnu drugaricu, Adi.

Tokom proteklih godina, ženka Adi se dokazivala iz situacije u situaciju kao lojalni vodič i saputnik, zavrijedevši da je nazovu „najboljom od dobrih djevojaka“.

„Džejka smo uzeli posle uginuća naše prethodne retriverke Moli, a potom je došla i Adi“, kaže njegova vlasnica Kim.

Džejkovi problemi sa vidom počeli su kada je napunio dvije godine.

„Primijetli smo da se nešto dešava sa njegovim očima da bismo potom saznali da one više ne mogu da stvaraju suze“, dodaje Kim.

Kako je navela, uprkos različitim tretmanima i višestrukim operacijama, Džejkov vid je nastavio da slabi.

„Poslušali smo savjet veterinara da mu se oči uklone jer bismo u suprotnom morali da ga uspavamo“, nastavlja Kim.

Kim je navela da im je veterinar objasnio da je čulo vida kod pasa tek treće po važnosti, posle mirisa i sluha.

Odmah pošto se probudio iz anestezije, veterinar nam je rekao da je Džejk počeo da maše repom.

Džejk prati miris Adi i zvukove koje pravi.

DzejkAdi

„Posle operacije Adi je nosila malo zvonce na ogrlici dok se Džejk nije privikao na novo stanje u kome se našao“, objašnjava Kim.

„Prilagođavanje životu bez vida trajalo je neko vrijeme. Iako mu se još dešava da nalijeće na stvari po kući, po komšiluku se kreće iznenađujućom lakoćom. Srećom, njegova razigrana narav se vratila – opet je onaj stari“, zaključuje Kim.

Bored Panda/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.